Hvorfor få hjælp af en byggesagkyndig til 1-års gennemgang?

Hvis du har fået bygget et hus, er det meget normalt, at der bliver fulgt op med en 1-års gennemgang. Det er ikke et krav, at du har rådgiver med til denne omgang, men det er en god idé. De færreste håndværkere ønsker nemlig at udføre gratis arbejde.

Hvad det vil sige er, at mange håndværkere vil forsøge at undgå at udbedre fejl og mangler, som findes ved 1-års gennemgangen. Her er der desværre mange, der forsøger at udnytte kundens uvidenhed på området. Det kan dog ikke lade sig gøre, hvis man har en rådgiver med.

En byggesagkyndig kan gennemgå boligen med dig

Formålet med at have en byggesagkyndig med til en 1-års gennemgang er, at vedkommende kan gennemgå boligen sammen med dig. Dermed er du fri for at stå med det selv, hvilket mange ser som en stor fordel.

Det er især en fordel, hvis du ikke har specielt meget viden på området. Hvis du ikke har det, kan det nemlig være svært at gennemgå en bolig og finde fejl. Derfor bør du helt afgjort få hjælp af en byggesagkyndig til at udføre en udførlig 1 års gennemgang.

Kan opdage fejl, som du ville have overset

Der bør ikke herske tvivl om, at der findes fejl, der kan være nemme at overse. Det er især tilfældet, hvis man ikke ved, hvad man skal holde øje med. En byggesagkyndig har dog stor viden på området, og ved derfor, hvad man skal holde øje med.

Som følge af dette, er der en god chance for, at den sagkyndige vil finde fejl eller mangler, som du ikke selv ville have opdaget. Netop derfor er det en god idé, at man allierer sig med en sagkyndig. Har du gjort dig tanker om dette, er det bestemt ikke noget, du bør tøve med at gøre.

Er sjældent specielt dyrt

De fleste at dem, der afholder sig fra at hyre en byggesagkyndig, gør det af økonomiske årsager. Det skyldes, at de tror, at det er dyrt at hyre en byggesagkyndig til at udføre en sådan opgave. Faktum er dog, at det ikke er specielt dyrt, hvorfor du ikke bør afholde dig fra det.

Afhængigt af størrelsen på din bolig, vil det koste et sted mellem 3.000 og 4.500 kr. inkl. moms. Derfor er der tale om et meget håndgribeligt beløb, når man holder det op imod, hvad man får for pengene. Derfor bør du selvfølgelig heller ikke tøve med at få en byggesagkyndig til at hjælpe dig.